Türk Eczacıları Birliği 42. Dönem 1. Bölgelerarası Toplantı Ankara’da Başladı

Türk Eczacıları Birliği 42. Dönem 1. Bölgelerarası Toplantı Ankara’da Başladı

 

Türk Eczacıları Birliği 42. Dönem 1. Bölgelerarası Toplantı, 28 Ağustos 2020 tarihinde Ankara’da Anıtkabir ziyaretiyle başladı. İki gün sürecek toplantının açılış törenine; Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Ecz. Gamze Taşcıer, Ankara Valisi Vasip Şahin, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti ve Denetleme Kurulu Üyeleri, Yüksek Haysiyet Divanı Üyeleri, Türk Eczacıları Birliği’nin geçmiş dönem yöneticileri, Bölge Eczacı Odalarının Başkan, Yönetici ve Delegeleri, Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği Başkan ve Yöneticileri, Birim Eczacı Kooperatiflerinin Başkan ve Yöneticileri, eczacılık fakülteleri  dekanları ve öğretim üyeleri katıldı.

 

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Ankara Eczacı Odası Başkanı Uzm. Ecz. Taner Ercanlı, yaptığı konuşmada önemli bir toplantıya yıllar sonra ev sahipliği yapıyor olmanın önemine değindi. Ercanlı, konuşmasında “Geleceğe dair hedeflerimizi, umutlarımızı ve hayallerimizi dönüştüren COVID-19 pandemisi başta olmak üzere politik, ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan oldukça zor bir yıl yaşamamızdan ötürü bugünkü toplantıya buruk bir havada başlıyoruz. Bu burukluğun en büyük sebebi, tüm dünyayı derinden sarsan, ağır bir salgının yedi meslektaşlarımızı ve iki eczane çalışanımızı aramızdan almasıdır. Sizlerin huzurunda hayatını kaybeden meslektaşlarımız Ecz. İhsan Giray, Ecz. Himmet Taştan Kardaşlar, Ecz. İsmail Durmuş, Ecz. Merih Yalçınöz, Ecz. Süreyya Zıpkınkurt, Ecz. Lütfü Polat, Ecz. Ayşegül Öğüt ile eczane çalışanlarımız Ekrem Özdemir ve Rıdvan Dolan'ı saygıyla anıyor, tüm camiamıza bir kez daha başsağlığı diliyorum” sözlerine yer verdi.

 

 

 

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak, konuşmasına pandemi koşullarında özveri göstererek toplantıya ev sahipliği yapan Ankara Eczacı Odası’na teşekkür ederek başladı.  Eczacıların pandemi sürecinde ön saflarda mücadele yürüterek, önemli bir kamu sağlık hizmeti görevi üstlendiğini ifade eden Çolak, “Hem sağlık sisteminin yükünü hafifletmede hem de hastalardaki bulaş riskini azaltmada gözardı edilemeyecek bir işlev gördük. Bu süreçte eczanelerin halka en yakın, halkın en kolay ulaşabildiği birinci basamak sağlık kuruluşları; eczacıların da halkın en yakın sağlık ve ilaç danışmanı olduğu bir kez daha net şekilde görüldüğü düşüncesindeyim” ifadelerini kullandı.

 

Eczacıların kamu hizmeti yaptıklarını vurgulayan Ankara Valisi Vasip Şahin, “Sağlık hizmetinin önemli bir parçasının eczacılar olduğunu düşünüyorum. Kamuya ve vatandaşa birlikte hizmet verdiğimiz paydaşlarımıza, pandemide gösterdikleri çabalar için teşekkür ediyorum” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Ecz. Gamze Taşcıer, yaptığı konuşmada “Meslektaşlarımız, pandemi sürecinde Türkiye’nin her yerinde, en ön safta ailelerinden, kendi sağlıklarından feragat ederek çok büyük bir mücadele verdiler. Bu mesleğin mensubu olduğum için gurur duyuyorum” ifadelerine yer verdi.

 

Toplantı, Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney’in sunumu ile devam etti. Üney, yaptığı kapsamlı sunumla Türk Eczacıları Birliği 42. Dönemi’nin ilk 6 ayında yapılan çalışmaları katılımcılarla paylaştı.

 

Türk Eczacıları Birliği Saymanı Ecz. Saygın Garğın, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Mali Raporu’nu içeren sunumunu katılımcılarla paylaştı.

Türk Eczacıları Birliği Denetleme Kurulu Başkanı Ecz. Oğuzhan Ulutaş, Türk Eczacıları Birliği Denetleme Kurulu Raporu'nu katılımcılarla paylaştı.

 

Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Şule Rabuş, “Yeni Bir Pandemiye Hazır mıyız?” başlıklı sunumuyla dünyadan ve Türkiye’den örnekler sundu ve olası senaryolarda yapılması gerekenler hakkında perspektifler sundu.

 

Kadın Eczacılar Çalışma Grubu Başkanı, Türk Eczacıları Birliği 41. Dönem Merkez Heyeti Üyesi Ecz. Mine Erdoğan, Kadın Eczacılar Çalışma Grubu’nu anlatan ve bugüne dek yürüttükleri çalışmaları içeren bir sunum yaptı.

 

Ankara Barosu İnsan Hakları Merkezi Başkanı Dr. Kerem Altıparmak, meslek örgütlerini içeren bir söyleşi gerçekleştirdi.

Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi Ecz. Yücel Yenilmez, yaptığı sunumla 27 Ağustos 2020 tarihinde gerçekleştirilen “Pandemiler Çağında Sağlık ve Sağlık Çalışanları: Dersler, Yönelimler, İhtiyaçlar” başlıklı atölye çalışmasının sonuçlarını katılımcılarla paylaştı.