Afetten Etkilenen Genel Sağlık Sigortalılarının İlaç ve Tıbbi Malzeme Teminleri Hakkında Duyuru

Duyuru

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü tarafından, 11.02.2023 tarihinde (bugün), depremzedelerin kronik hastalık rapor sürelerinin uzatılması ve afet bölgesinde bulunan eczanelerden son üç ay içerisinde ilaç temin etmiş olan kişilerin reçetesiz ilaç temini hakkında Medula sisteminde yapılan düzenleme ile ilgili bir duyuru yayımlandı.

Duyuru şu şekildedir;

Genel hayata etkili afet bölgesi ilan edilen yerleşim yerlerinde ikamet eden vatandaşlarımızın ilaç ve tıbbi malzeme temininde yaşanacak mağduriyetlerinin önlenmesi açısından; kronik hastalıkları nedeniyle kullanmış oldukları ilaç ve tıbbi malzeme teminine ilişkin raporlardan, 01.01.2023 tarihi ve sonrasında süresi bitmiş/bitecek olan tüm kronik hastalık rapor süreleri 30.06.2023 tarihine kadar uzatılmıştır.

Ayrıca ikameti afet bölgesinde olmamakla birlikte son üç ay içerisinde afet bölgesinde bulunan eczanelerden ilaç temin etmiş kişilerin MEDULA sisteminde kayıtlı bulunan raporlarına istinaden bir defaya mahsus olmak üzere reçetesiz ilaç temin edebilmeleri sağlanmıştır.

Tüm ilgililere önemle duyurulur.”

Meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

Kurum duyurusuna ulaşmak için tıklayınız.