2005 B.U.T.EK-2/D DEĞİŞİKLİKLER

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ
MERKEZ HEYETİ

BÜTÇE VE MALİ KONTROL MÜDÜRLÜĞܒNÜN 03.01.2006 TARİHLİ GENELGESİ

35.A.00.00335 Ankara, 04.01.2006


BÖLGE ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA

T.C.Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 03.01.2006 tarihli Genelge ile, 9/2/2005 tarihli ve 25722 mükerrer sayılı Resmi Gazetede yayımlanan ve, yenisi yayımlanıncaya kadar 2006 yılında da yürürlükte bulunan 2005 Mali Yılı Bütçe Uygulama Talimatı eki Ek-2/D Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesi’nde bazı düzenlemelerin yapıldığı bildirilmektedir.
Buna göre;
1. Talimatın eki Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesinde (EK-2/D) yer alan ilaçlardan bu Genelgenin eki (EK-1) listede yer alan ilaçların çıkarıldığı;
2. Talimat eki Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesinde (EK-2/D) yer alan ilaçlarla ilgili gerekli düzeltmelerin yapıldığı ve bu Genelgenin eki (EK-2) listede gösterildiği;
3. Bu Genelgenin eki (EK-3) listede yer alan ilaçların, Talimat eki Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesine (EK-2/D) ilave edildiği bildirilmektedir.

Genelge 06/01/2006 tarihinde yürürlüğe girecek olup, bilgilerinizi ve konunun üyelerinize duyurulmasını rica ederim.

Saygılarımla,

Ecz.Erdoğan ÇOLAK
Genel Sekreter

Eki:Genelge ve Ekleri


T.C.

MALİYE BAKANLIĞI

Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü



Sayı :B.07.0.BMK.0.18.100.

Konu: İlaç

…………. BAKANLIĞINA

…………. BAŞKANLIĞINA

…………. GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE

…………. VALİLİĞİNE

…………. REKTÖRLÜĞÜNE

…………. BÜTÇE DAİRESİ BAŞKANLIĞINA

…………. SAYMANLIĞINA





Bilindiği üzere, tedavi yardımına ilişkin (4) sıra numaralı 2005 Mali Yılı Bütçe Uygulama Talimatı (Bundan sonra “Talimat” olarak ifade edilecektir) 9/2/2005 tarihli ve 25722 mükerrer sayılı Resmi Gazetede yayımlanmış olup, söz konusu Talimat yenisi yayımlanıncaya kadar 2006 yılında da yürürlükte bulunmaktadır.

Söz konusu Talimatta yapılan düzenlemelerle, 2005 yılında daha önceki yıllardan farklı olarak ilaç ödemelerinde “eşdeğer ilaç” ve “pozitif liste” uygulamasına geçilmiş, bedeli ödenecek ilaçlar, ticari isimleri ve barkod numaraları belirtilmek suretiyle Talimat ekinde yer alan “Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesi” nde yayımlanmıştır.

Ancak, bazı ilaçların piyasada ulaşılabilme imkanlarının kısıtlılığı yanında, eşdeğer ilaç uygulamalarında ortaya çıkan aksaklıkların giderilmesi, yeni ruhsat ve satış izni almış ilaçların zaruri hallerde bir an önce tedavide kullanılabilmesi ve listelerdeki teknik hataların düzeltilmesi maksadıyla Talimat eki “Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesi”nde değişiklikler yapılmıştır. Dinamik bir yapıya sahip bu uygulama nedeniyle bu tür değişikliklerin yapılması ve bazı ilaçların Sağlık Bakanlığının ve Geri Ödeme Komisyonunun kararı alınmak suretiyle anılan listeye dahil edilmesi veya çıkarılması ihtiyacı halen devam etmektedir.

Bu itibarla, uygulamada ortaya çıkan tereddütlerin giderilmesi amacıyla aşağıda belirtilen değişikliklerin ve düzenlemelerin yapılması gerekli görülmüştür.

1. Talimatın eki Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesinde (EK-2/D) yer alan ilaçlardan bu Genelgenin eki (EK-1) listede yer alan ilaçlar, anılan listeden çıkartılmıştır.

2. Talimat eki Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesinde (EK-2/D) yer alan ilaçlarla ilgili gerekli düzeltmeler yapılmış ve bu Genelgenin eki (EK-2) listede gösterilmiştir.

3. Bu Genelgenin eki (EK-3) listede yer alan ilaçlar, Talimat eki Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesine (EK-2/D) ilave edilmiştir.

4. Bu Genelge 06/01/2006 tarihinde yürürlüğe girer.

Bilgilerini ve gereğinin buna göre yapılmasını ve durumun iliniz dahilindeki tüm saymanlıklara duyurulmasını arz ve rica ederim.

EK- 3 Adet Liste için bakınız www.teb.org.tr)