Geçici Koruma Kapsamındaki Yabancıların Üniversite Hastanelerinde Düzenlenen Elektronik Olmayan Reçeteleri Hakkında

42.A.001647

20.02.2020

BÖLGE ECZACI ODASI

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA

T.C. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uluslararası Koruma Dairesi Başkanlığı tarafından Birliğimize gönderilen ve ekte yer alan 13.02.2020 tarih, E.7638 sayılı "Elektronik Olarak Düzenlenmeyen Reçeteler" konulu yazı ile, üniversite hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na bağlı olmaması ve bu hastanelerde düzenlenen manuel reçetelerin, hastaneler ile hiyerarşik bağı bulunmayan il/ilçe sağlık müdürlüklerince onayının yapılamaması nedeniyle; üniversite hastanelerinde düzenlenen elektronik olmayan reçetelerin, reçeteyi düzenleyen hekim ile başhekim tarafından onaylanması halinde bedelinin ödeneceği bildirilmektedir.

Bilgilerinizi ve üyelerinizin konu hakkında bilgilendirilmesini saygılarımla rica ederim.

Ecz.Arman Üney

Genel Sekreter

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uluslararası Koruma Dairesi Başkanlığı’nın 13.02.2020 tarih ve E.7638 sayılı yazısı için tıklayınız.