Genvoya ve Stribild Müstahzarları ile İlgili Hazırlanan Doktor Bilgilendirme Mektubu Hakkında

41.A.00/14123

11.06.2019

BÖLGE ECZACI ODASI

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI'NA

Birliğimize T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’ndan gelen 28.05.2019 tarih ve E.87233 sayılı yazı ile,

Sağlık mesleği mensuplarının ilaç güvenliliği ile ilgili konularda meydana gelen gelişmelerden ivedilikle haberdar olmaları amacıyla mektup dağıtılması uygulamasının Kurumca yürütüldüğü bildirilerek, Genvoya (elvitegravir/kobisistat/emtrisitabin/tenofovir alafenamid) ile Stribild (elvitegravir/kobisistat/emtrisitabin/tenofovir disoproksil) isimli müstahzarların gebeliğin ikinci ve üçüncü trimesterında daha düşük elvitegravir ve kobisistat maruziyeti nedeniyle tedavi başarısızlığı riski ile HIV enfeksiyonunun anneden çocuğa bulaşma riskinin artışı hakkında bilgilendirme içeren ve Kurumca onaylanan doktor bilgilendirme mektubunun Birliğimiz tarafından duyurulması istenmektedir.

İlgili Kurum yazısı ve doktor bilgilendirme mektubu yazımız ekinde yer almakta olup, bilgilerinizi ve konu hakkında üyelerinizin bilgilendirilmesini saygılarımla rica ederim.

Ecz. Arman Üney

TİTCK’nın 28.05.2019 tarih ve E.87233 sayılı yazısı için tıklayınız.