ÖNEMLİ !!!!! ÖLÇÜ VE ÖLÇÜ ALETLERİ(HASSAS TERAZİLER) BEYANNAMELERİ HAKKINDA

Eczacılarımızın Dikkatine;

Ölçüler ve Ayarlar Kanunu kapsamında, eczanelerde bulunan hassas terazi ve gram takımlarının muayenelerinin iki senede bir yapılması gerekmektedir. Bu suretle, söz konusu cihazlarının muayenesini 2016 yılında yaptırmış olan eczanelerimizin 2018 yılında tekrar muayene yaptırması gerekmektedir. Muayene için son beyanname verme süresi 28 Şubat 2018'dir.

Odamız bu yıl hassas terazilerin yerinde muayenesi için yetkili bir firma ile anlaşma yapmıştır. Bu işlemi odamız aracılığıyla yaptırmak isteyen eczacılarımızın, Ek'te bulunan iki beyannameyi de doldurması, çıktısını alarak eczacı tarafından eczane kaşesi ve ıslak imza ile imzalaması ve en geç 20 Şubat 2018 tarihine kadar odamıza teslim etmesi gerekmektedir.

2018 yılı ölçü tartı aletleri yıllık muayenesi hakkında kütlelerin (gramlar için) periyodik muayeneleri ölçü ve ölçü aletleri muayene yönetmeliği kapsamında Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından yapılacaktır. Eczacılarımız kütle periyodik muayenesi için ekte verilen beyannameyi doldurup, Ziraat Bankası Eskişehir Merkez Şubesi T.C. Başbakanlık Hazine Hesabı adına IBAN TR 690001000117000010005423 nolu hesaba (Ad Soyad, Vergi No, Açıklama kısmına da Ölçü Aleti Muayene ve Damgalama Ücreti yazılacak)  60,00 TL yatırılacak,

Ayrıca Ziraat Bankası Eskişehir Merkez Şubesi Eskişehir Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü yerinde muayene hesabı IBAN TR 800001000117400128785003 nolu hesaba (Ad Soyad, Vergi No, Açıklama kısmına da Yerinde muayene ücreti yazılacak) Eskişehir Odunpazarı ve Tepebaşı İlçelerinde faaliyet gösteren eczaneler 37,60 TL, diğer ilçelerde faaliyet gösteren eczaneler 50,10 TL yatırıp dekontlarını beyanname ile birlikte 20 Şubat 2018 Salı gününe kadar odamıza getirebilirler.

Hassas Teraziler için odamızın anlaşmış olduğu yetkili muayene servisi eczanelere bizzat gelerek kalibrasyonu yapacağından, (Kalibrasyon ücreti servis eczaneye geldiği zaman ödenecektir.)

Önemle duyurulur.

9.BÖLGE