Medula Sistemine İlacı Alan Kişi Bölümüne Mutlaka İlacı Teslim Ettikleri Kişinin TC Kimlik Numarasını Girmeleri Hakkında

Değerli Meslektaşlarımız;

Türk Eczacıları Birliği ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında imzalanan protokolün "3.2.15.2 reçete muhteviyatı, bu protokol hükümlerine göre; hastaya/ilaçları alana teslim edilecektir. Bu işlem eczaneden ilaçları alan kişinin TC kimlik numarasının medula eczane provizyon sistemine kayıt edilmesi ile tamamlanmış olacaktır. Bu şekilde yapılan işlemlerden sonra eczacı hastaya ilaçlarını teslim etmiş sayılacaktır. Teslime ilişkin herhangi bir belge aranmayacaktır" maddesi uyarınca, reçeteyi teslim alan kişinin mutlaka TC Kimlik numarasının girilmesi gerekmektedir.

Kuruma fatura edilen reçetelerin kontrolü sırasında, bu konuda bir mağduriyet yaşamamak için meslektaşlarımızın ilacı alan kişi bölümüne mutlaka ilacı teslim ettikleri kişinin TC kimlik numarasını girmeleri önem arz etmektedir.

9.BÖLGE
                                                                   ESKİŞEHİR ECZACI ODASI